Over ons

El Suit wil via de wereld van maatwerk mensen empoweren door hen te voorzien van kleding die perfect past bij hun lichaam en persoonlijkheid. Onze maatpakken verrijkt met patronen en kleuren uit Marokko, helpen je je identiteit uit te dragen. Het draait bij ons niet alleen om het pak, maar vooral om de persoon in het pak.

Veelgestelde vragen

Oprichter El Suit

El Suit werd opgericht door Mohamed Taamouti

Mohamed Taamouti (31) is geboren en getogen in Borgerhout. Als onderwijscoach bij UNIZO probeert hij via het ondernemerschap elke dag een impact te hebben op de volgende generatie. Met El Suit wil hij een ander, maar minstens even belangrijk verhaal vertellen. Eentje waarin hij zijn passie voor klassieke mode samenbrengt met zijn doel om het verschil te maken. Een maatpak is niet zomaar een kledingstuk volgens Mohamed. Het is een pronkstuk op momenten waarop je vooral zelfvertrouwen wilt uitstralen. Als dat maatpak dan ook nog eens een stukje van de rijke Marokkaanse cultuur met zich meedraagt, is het voor Mohamed helemaal perfect. Hij wil de schoonheid van cultuur zichtbaar maken via mode en toegankelijk maken voor iedereen. Voor mannen, ondernemers, vaders, echtgenoten en bruidegommen. Rollen die hij zelf ook allemaal beleeft en die Mohamed maken tot wie hij vandaag is: een ambitieuze man die hard werkt, maar ook weet wanneer het tijd is om zijn schoonste pak aan te trekken en daarvan volop te genieten.

El Suit biedt maatpakken aan met een Marokkaanse ‘touch’. Onze pakken worden volledig met de hand gemaakt door onze partners in Marokko, een authentiek atelier dat vakmanschap in kostuummakerij hoog in het vaandel draagt. Daarnaast bieden we uit een bestaande collectie huurpakken aan. Deze pakken kan je twee- of driedelig huren. Tot slot bieden we accessoires aan met een Marokkaanse ‘touch’. Ontdek ons aanbod via de shop. 

Ja, iedereen kan een El Suit pak dragen! Onze maatpakken zijn ontworpen om perfect te passen bij elke lichaamsvorm en -maat, zodat iedereen zich zelfverzekerd en stijlvol kan voelen. Bovendien bevatten onze pakken unieke Marokkaanse patronen en kleuren, ideaal voor liefhebbers van gepersonaliseerde mode, kleur, en patronen. El Suit is perfect voor out-of-the-box denkers, doeners, en durvers die een statement willen maken, maar ook voor mensen die subtiel en klassevol willen opvallen zonder te veel aandacht te trekken, en toch altijd uniek willen zijn.

Bij El Suit begint maatwerk met een persoonlijke consultatie waarin we je wensen en maten opnemen. Daarna kies je de stoffen en stijl, gevolgd door een proefpassing om de perfecte fit te garanderen. Vervolgens ontvang je ter goedkeuring en afstemming een digitaal kostuumontwerp alvorens we in productie gaan. Elk kostuum wordt met de hand gemaakt door onze vakmensen in Marokko, met aandacht voor detail en kwaliteit.

Qua tijdsduur moet je rekening houden met ongeveer 6 weken vanaf goedkeuring ontwerpvoorstel. 

Onze pakken en accessoires zijn gemaakt van hoogwaardige stoffen, zorgvuldig geselecteerd voor hun duurzaamheid en comfort. We gebruiken voornamelijk luxe wol, katoen, en linnen voor onze pakken, terwijl onze accessoires vaak vervaardigd zijn van duurzame stoffen. Elk stuk is met zorg samengesteld om zowel stijl als functionaliteit te garanderen

Onder het aandachtig oog van een ervaren kostuummaker ondergaat elk pak een duurzaam proces. In een atelier worden de maatpakken op zorgvuldige wijze volledig handgemaakt. Een maatpak wordt gemaakt door eerst nauwkeurig te meten en een patroon te maken. Vervolgens worden de stoffen geknipt en met de hand genaaid. Tot slot worden de details toegevoegd, zoals knopen en voeringen, en het pak wordt aangepast voor een perfecte pasvorm.

De eerste stap is het bepalen van de juiste kostuummaat tijdens een persoonlijke fitting. Als uw maat beschikbaar is, kan u naar eigen voorkeur een keuze maken uit de collectie. We bekijken of het gewenste pak beschikbaar is in de periode dat u het wenst. Tijdens dit moment retoucheren we de lengte van de broek, registreren we alle informatie en helpen we je met onze accessoires aan een complete look. Tot slot reserveren we uw favoriete pak en bijbehorende accessoires.

Je mag de gehuurde kleding een dag voor of de dag zelf van uw gelegenheid komen ophalen. Na maximum 2 dagen moet je het huurpak terugbrengen naar het afhaaladres. De praktische details bespreken we onderling.

 

Ontdek het aanbod via de shop.

Als je vragen hebt over de accessoires kan je steeds contact opnemen via de aangegeven communicatiekanalen (e-mail, telefoon en sociale media).

De totale prijs voor een maatpak varieert van stijlkeuze, stofkeuze en lichaamsmeting. Onze maatpakken starten vanaf € 880.

De prijs voor een huurpak bedraagt € 150, inclusief retouches en accessoires naar keuze. U huurt aan deze prijs een bijna complete look. De waarborg bedraagt € 50.

Onder bepaalde voorwaarden kan je aangekochte producten terugsturen. Het is belangrijk om te weten dat maatpakken niet kunnen worden geretourneerd. Huurpakken kunnen minstens 7 dagen voor ophaaldatum worden geannuleerd. 

Voorwaarden:

  • Termijn: De klant moet binnen 14 dagen na ontvangst van het product laten weten dat hij/zij het wil retourneren.

  • Staat van het product: Het product moet ongebruikt en in originele staat en verpakking zijn. Dit betekent dat labels niet verwijderd mogen zijn en het product niet beschadigd is.

  • Kosten: Als het product al is ontvangen, moet de klant het binnen 14 dagen na het retouraanmelding terugsturen. De kosten voor de retourzending zijn voor rekening van de klant.

  • Terugbetaling: De verkoper moet binnen 14 dagen na ontvangst van het geretourneerde of geannuleerde product het aankoopbedrag terugbetalen.

Gelieve met vragen rond retourneringen een mail te sturen naar mohamed@elsuit.com. We helpen je graag verder.